Hrvatski radio

Radio Sljeme

Prosvjed stanovnika Lučkog. Blokirali su promet!

13.04.2023.

20:48

Autor: HRT Radio Sljeme

Prosvjed stanovnika Lučkog

Prosvjed stanovnika Lučkog

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Prekipjelo je stanovnicima Lučkog. Prosvjedovali su zbog višegodišnjeg zanemarivanja izgradnje kanalizacijske mreže i druge infrastrukture. Šetali su preko pješačkog prijelaza i tako, u vrijeme kada se građani vraćaju s posla, blokirali promet.

"Lučko - grad na vodi za svake manje kiše - dosta više" te "Vrata grada" neki su od transparenata koje su isticali prosvjednici u Lučkom. A ta "vrata grada" na zapadu Zagreba imaju ponajprije problem s nedostatkom kanalizacije - Imamo problema sa svime: od pješačkih i biciklističkih staza, semafora, signalizacije... Najveći je problem kanalizacija jer se ne može krenuti u rekonstrukciju Puškarićeve ulice jer je ona pod Hrvatskim cestama, a rekonstrukcija ne može krenuti dok se ne napravi kanalizacija, a ona se ne može napraviti dok se ne napravi izvlaštenje pojedinih parcela - objašnjava Martin Lukić iz građanske inicijative "Moje Lučko". 


Građani su, stoga, odlučili prosvjedovati. Šetali su se prosvjednici po pješačkom prijelazu u Puškarićevoj ulici, s vremena na vrijeme puštajući automobile iza kojih se stvarala velika gužva. 


No građani se, na kraju, nadaju da je ovo prvi i jedini takav njihov prosvjed - Očekujemo da ćemo konačno dobiti neki konkretni odgovor, u kratkome razdoblju, a ne da nam obećavaju nešto za tri, četiri godinejer takva obećanja imamo i bez prosvjeda - zaključio je Lukić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.