Hrvatski radio

Radio Sljeme

Provale u stanove u Sopnici Jelkovcu

31.01.2014.

14:46

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građani, koji žive u stanovima u Sopnici Jelkovec, svjedoci su da se u posljednje vrijeme u stanove provaljuje, oštećuje imovina i krade. Ističu da je sve učestalija pojava da vlasnici koji su dobili stanove kao socijala, u njima uopće ne žive, već ih iznajmljuju drugima.

Pomoćnica pročelnice gradskog ureda za imovinsko pravne odnose i imovinu grada Branka Škrnjug komentirala je u programu Radio Sljemena provale u gradske stanove u naselju Sopnica Jelkovec. Škrnjug je istaknula da je od 2009-e godine do danas  provaljeno u 10 stanova. Prošli tjedan dogodile su se dvije provale što je navelo građane Jelkovca da alarmiraju gradonačelnika i gradske službe, dodala je Škrnjug, te objasnila na koji način surađuju s policijom u takvim situacijama... 

"Policija različito postupa u tim situacijama, mi imamo izvrsnu suradnju na određenim područima, znači mi izađemo i izvršimo prijavu policiji, policijski službenik izađe privede provalnika u policijsku stanicu i omogući nama kao vlasniku ulazak u vlasništvo".

Škrnjug je uputila apel policijskoj postaji Sesvete da se aktivnije uključi u ovaj problem kako bi se spriječile daljnje provale u gradske stanove..

"Molimo za suradnju jer mislim da će i oni imati problema. U stanove ne provaljuju samo ljudi koji su egzistencijalno ugroženi, znači, dogodit će se drugi delikti na području naselja".

Podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić prije nekoliko je dana u emisiji "Zagrebi po Zagrebu" izjavio da oko 15 posto stanara u Jelkovcu ne koriste stanove kako treba, te dodao da će nakon revizije koja se provodi objaviti njihova imena i da će ti stanari morati izaći iz stanova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.