Hrvatski radio

Radio Sljeme

Psi anđeli - puno više od Izložbe

25.04.2014.

11:37

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Tiflološkom muzeju, u Draškovićevoj ulici poslijepodne će biti otvorena Izložba naziva „Psi anđeli". Riječ je o Izložbi fotografija autora Roberta Orlića, a organizaciju potpisuje Centar za rehabilitaciju Silver.

Izložba je posvećena čovjekovu najboljem prijatelju, s posebnim naglaskom na pse pomagače, odnosno terapijske i rehabilitacijske pse te pse vodiče Centra Silver. A, njezin je cilj, među ostalim - osnaživanje sudjelovanja osoba s invaliditetom u svim segmentima svakodnevnog života. Izložbom se naime, želi skrenuti pozornost na položaj osoba s invaliditetom, kao i pasa pomagača

Svečano otvorenje najavljeno je za 15 sati, a nazočit će mu, među ostalima i prvi čovjek Grada Milan Bandić.

Ovom izložbom ujedno i započinje „CUTE DOG" kampanja projekta 4P, kojeg provodi Centar za rehabilitaciju Silver. Projekt 4P - Podrška + Poslodavci + Posloprimci = Posao, ima za cilj pružiti podršku posloprimcima, osobama s invaliditetom, u ostvarivanju njihovog temeljnog prava na rad i poslodavcima u zakonskoj obvezi zapošljavanja osoba s invaliditetom. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda i odnosi se prvenstveno na zapošljavanje mladih osoba s invaliditetom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.