Hrvatski radio

Radio Sljeme

Puknuće cjevovoda pa požar; u Frankopanskoj ozlijeđene četiri osobe

01.06.2022.

08:42

Autor: HRT/Radio Sljeme

Požar u Frankopanskoj

Požar u Frankopanskoj

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Tijekom sanacije cjevovoda u Frankopanskoj ulici sinoć je buknuo požar, pri čemu je opečen vozač bagera. Prema informacijama iz javne vatrogasne postrojbe, bager je tijekom radova pogodio plinsku cijev zbog čega se zapalio plin. U jednom trenutku plamen je bio viši od 10 metara. 

- Četiri radnika koja su radili na mjestu su ozlijeđena - opisuje zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba, Siniša Jembrih - Mi smo po dolasku na mjesto intervencije vršili aktivnu obranu Frankopanske ulice, i lijeve i desne strane kao i radnih strojeva koji su bili tamo. Tramvajske žice su, također bile ugrožene. To je trajalo neko vrijeme dok se plin nije iskopčao nakon čega se požar i ugasio, odnosno smanjio na normalnu mjeru. Bilo je opasnosti prilično. Jedna od njih su i tramvajske žice. Isključili smo struju na tom dijelu grada. U jedan stan smo preventivno ušli, postavili cijevnu prugu za gašenje, jer stakla su počela pucati i na objektima i na prozorima dva stana, za svaki slučaj da se ne proširi od tog isijavanja topline.


U Frankopanskoj, stoga, tramvajske linije 12 i 13 voze obilazno preko Vodnikove i Glavnog kolodvora, a 14 i 17 Jukićevom i Ulicom Republike Austrije do svojih trasa.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.