Hrvatski radio

Radio Sljeme

Rast zaposlenosti unatoč krizi

07.05.2014.

15:27

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najmanje 500 novozaposlenih na području Zagreba - tim je riječima gradonačelnik Milan Bandić predstavio sadržaj Sporazuma, koji je u ime Grada prijepodne potpisao s predstavnicima Područnoga ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje i zagrebačke Razvojne Agencije.

I u doba krize Grad Zagreb brine o otvaranju novih radnih mjesta. Potpisani Sorazum, naime ulijeva nadu da ćemo već u drugom kvartalu ove godine osjetiti pozitivne učinke. Tim se riječima gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo na potpisani Sporazum, kojim se garantiraju potpore dijelu nezaposlenih radi samozapošljavanja:

"...400-injak poduzetnika Grada Zagreba će sa po 25 tisuća kuna, otvoriti prvi put svoj posao i zaposliti najmanje po jednog ili dva čovjeka. U krizno i recesijsko vrijeme zaposliti 500 ljdi u gradu Zagrebu, znate što to znači..." - pohvalio se gradonačelnik.

Inicijativu Grada poduprla je u ime Ministarstva rada i pomoćnica ministra Tanja Dalić, istaknuvši kako je današnje potpisivanje Sporazuma bitno za svakog nezaposlenog.

Potpisanim Sporazumom koz lokalno partnerstvo za zapošljavanje otvorit ćemo i jednu novu perspektivu istaknuo je u ime Područnoga ureda Zavoda za zapošljavanje Krunoslav Knežević: "...kroz ovaj projekt poduzetnike ćemo moći i dodatno obrazovati i pratiti..." - zaključio je Kenežević.

Na podršku na svome putu poduzetnici mogu računati i od strane Razvojne Agencije - potvrdio je to njezin direktor Frane Šestić. Ovo je tek početak, već smo u pregovorima za nove projekte, istaknula je pročelnica Gradskoga Ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić. Izrazila je pri tom i nadu da će Grad Zagreb potpisanim Sporazumom i nekim budućim projektima biti dobar primjer i ostalim jedinicama lokalne samouprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.