Hrvatski radio

Radio Sljeme

Samoborci radno i za zimske praznike

26.12.2014.

20:26

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zimske praznike Grad Samobor iskoristit će za građevinske radove u četiri osnovne škole. Radovi su vrijedni milijun i pol kuna, a uglavnom se obnavljaju fasade i krovišta.

Pitoreskno Noršić Selo nalazi se u Žumberačkom gorju, na oko pola sata vožnje od Sambora. Zgrada područne škole središte je života ovoga i okolnih sela, u njoj zasjeda mjesni odbor, a nastavu polazi 11 učenika od prvog do osmog razreda.

Škola će dobiti novu fasadu i novi krov. Do sada su na krovu bile salonitne ploče, to ne samo da je bilo opasno za djecu i sve ostale, pa se znalo događati da prokišnjava. Dobit će se pri tom i na toplini i uštedjet će se na grijanju. Novi krov dobit će i Osnovna škole Rude, fasada se obnavlja i na zgradi Osnovne škole Bogumila Tonija, dok je zgrada Osnovne škole Samobor već dobila novu.

Iz Samobora stiže još dobrih vijesti - od Nove godine sve Samoborce i njihove posjetitelje očekuju niže cijene parkiranja, i to svugdje osim na glavnom trgu. U prvoj zoni cijenu parkiranja s 10 kuna na 4 kune. Jedino će u gradskoj jezgri, na samom trgu - u Livadićevoj - ostati cijena 10 kuna, druga zona parkiranja smanjena je sa bivših 6 na 4 kune, i treća zona stajat će dvije kune.

Nove cijene stupaju na snagu drugog siječnja.

U prilogu Izvještaj novinara Ante Raića.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.