Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sastali se kardinal Bozanić i gradonačelnik Tomašević

14.02.2022.

17:25

Autor: HINA

Zagrebačka katedrala

Zagrebačka katedrala

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Gradonačelnik Tomislav Tomašević susreo se na Kaptolu sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem. I dok on o tom susretu još nije izvijestio javnost, iz Zagrebačke nadbiskupije izvijestili su da su njih dvojica razgovarali u društvu nekoliko najbližih suradnika.

Naglasak je stavljen na suradnju u projektima za opće dobro građana Grada Zagreba, posebno na socijalnom i karitativnom području, poput brige za građane koji su pogođeni posljedicama potresa i pandemije te poskupljenjem životnih troškova, navodi se u priopćenju Tiskovnog ureda Nadbiskupije.


Razgovarali su i o procesu obnove Zagreba te poteškoćama i izazovima u obnovi nakon potresa. Jedna od tema razgovora bila je i osiguranje prostora za okupljanja vjernika u onim župama koje još uvijek nemaju crkve.


Iskazana je otvorenost za zajedničku suradnju u vidu rješavanja pitanja od općeg dobra svih građana grada Zagreba.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.