Hrvatski radio

Radio Sljeme

Šator na Trgu organizatorima 'Rujanfesta'

25.11.2014.

17:53

Autor: Radio Sljeme

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predblagdansko ozračje na Trgu bana Jelačića ponovno će biti u znaku šatora, ipak nešto manjeg nego prijašnjih godina. Apeli mnogih Zagrepčana da se pronađe alternativa šatorima još uvijek nisu poslušani. Sjetit ćete se kako smo prije nekoliko godina 'raskrinkali' poslove gradske uprave sa stanovitim poduzetnikom koji je javni prostor u srcu Zagreba dobivao za simboličnu naknadu od svega 80,000 kuna - i to za tri mjeseca koliko su tada trajale nazovi "adventske" svečanosti. Ove godine, baš kao i prošle, za šator na Trgu morat će se platiti puno više - točnije deset puta više koliko je ponudila tvrtka 'Fest' iz Karlovca. I to za nešto više od mjesec dana programa. Ukupno su se na natječaj Koncertne direkcije Zagreb javile dvije tvrtke, a ponuda drugoplasirane nije poznata. Ipak, iz Festa su ostali neugodno iznenađeni odugovlačenjem okončanja natječaja, pa će se zbog toga pripreme za početak programa u šatoru odužiti i nakon početka manifestacije 'Advent u Zagrebu', poručili su iz Festa. Smatraju da očigledno nisu bili poželjni pobjednici natječaja, no u aktualnoj situaciji u kojoj se provjerava i najmanji zarez u poslovanju Grada ishod ipak nije mogao biti drugačiji.

Zanimljivo, Fest je tvrtka koja je osmislila Rujanfest na Bundeku. Nakon nekoliko uspješnih izdanja manifestacije na toj lokaciji, gradonačelnik Milan Bandić potjerao ih je iz grada i na Bundeku "osmislio" novu priredbu - Bundekfest. Međutim, 'Fest' je poznat i po još jednoj zanimljivoj pojedinosti - vlasnik tvrtke u rodu je s bivšom HSLS-ovkom Đurđom Adlešić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.