Hrvatski radio

Radio Sljeme

SDP i HDZ za javni interes na Sveticama

14.01.2014.

11:03

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gostujući u našoj emisiji 'Pod satom' gradski zastupnici Margareta Mađerić (HDZ) i Davor Bernardić (SDP) kritizirali su gradonačelnika Bandića zbog načina na koji prepušta Svetice HNS-u.

21. siječnja otvorit će se ponude pristigle na natječaj za zakup sportsko rekreacijskog centra Svetice, otkrila je u emisiji potpredsjednica Gradske skupštine iz redova Bandićevih zastupnika Jelena Pavičić Vukičević. Tek tada će se znati tko i na koji način želi ulagati u taj kompleks, zaključila je, odbacujući tvrdnje oporbe o tome da se o svemu odlučuje mimo javnog interesa.

Mađerić i Bernardić složni su da se Svetice trebaju urediti, te da je nužno dovršiti Dinamov stadion i bazen, ali kamp HNS-a radije bi vidjeli negdje u mirnijoj okolici grada. HDZ-ova zastupnica bila je posebno kritična prema Milanu Bandiću koji je, rekla je, godinama obećavao referendum za dovršetak stadiona, uoči zadnjih izbora tvrdio da u krizi ne dolazi u obzir u njega 'ulupati novce', a danas ambiciozno najavljuje niz projekata bez javne rasprave. Konačno, gradski zastupnici svjesni su da o budućnosti Svetica neće odlučivati Skupština jer o svemu autonomno, sukladno zakonu, odlučuje gradonačelnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.