Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sesvete dobivaju nogometni stadion

21.10.2016.

15:48

Autor: Anita Dekanić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Sesvetama je danas predstavljen projekt izgradnje novog nogometnog stadiona "Sesvetska dolina". U četvrti sa više od 90 tisuća stanovnika i više od petsto registriranih igrača svakako postoji potreba za ovakvim ulaganjem.

Stadion bi trebao biti izgrađen na lokaciji sadašnjeg sportskog centra. Dobivanje građevinske dozvole očekuje se krajem ove ili početkom iduće godine, a početak radova očekuje se u veljači ili ožujku. Izgradnja ovog stadiona važna je ne samo za Sesvete i grad Zagreb, već i za čitav hrvatski nogomet. Predsjednik Nogometnog kluba Sesvete Pero Karatović: Samom nogometu, samom Zagrebu je potreban jedan ovakav stadion jer već dvadesetak i više godina nije napravljen niti jedan stadion na kojem se mogu odigravati i međunarodne utakmice.

Postojeća infrastruktura dotrajala je i nesigurna kako za igrače, tako i za publiku. Novi stadion imat će oko 7 tisuća sjedećih mjesta, sa dvije natkrivene tribine, a zamišljen je tako da ne bude zatvorena zona. Naime, okolni prostor bit će uređen poput trga, a služit će rekreaciji građanstva. Glavni projektant, arhitekt Davor Mateković: Koncipirali smo stadion kao arenu, kao jedno borilište, kao školjku koja je zatvorena, koja leži na trgu. Infrastruktura postoji, postoji teren koji je u odličnom stanju, postoje reflektori koji su novi, to je sve nadzemno i koristimo maksimalno postojeću infrastrukturu.

Procjenjuje se da će za projekt biti potrebno oko 60 milijuna kuna, a dvije trećine tog iznosa isplatit će Grad Zagreb. Kraj radova predviđa se najkasnije početkom 2018. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.