Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sigurno do posla s Dugom

06.05.2014.

09:34

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

„Sigurno do posla s Dugom" - tema je to poslijepodnevnoga stručnoga skupa, koji će se u suradnji Grada i Doma za djecu i odrasle - žrtve nasilja u obitelji „Duga" održati u Tribinama Grada Zagreba. Početak je u 13 sati.

Istoimeni projekt „Sigurno do posla s Dugom" provodi se u okviru programa Europske Unije za Hrvatsku, pokrenut je još u rujnu protekle godine i njegov je završetak predviđen za prosinac ove godine. Osnovni mu je cilj - promicanje socijalne uključenosti dugotrajno nezaposlenih korisnica skloništa za žrtve nasilja u obitelji te olakšavanje njihovog pristupa tržištu rada. Među ciljevima projekta je i osposobljavanje ustanove za žrtve obiteljskog nasilja za pružanje podrške nezaposlenim korisnicama u postizanju njihove ekonomske samostalnosti.

Uz Grad Zagreb, partneri na projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Zagreb i Institut za razvoj tržišta rada.

Na Okrugli stol pozvani su predstavnici nadležnih državnih i gradskih upravnih tijela, stručnih i znanstvenih institucija te organizacija civilnog društva koje pružaju podršku žrtvama nasilja u obitelji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.