Hrvatski radio

Radio Sljeme

Silvestrovo!

31.12.2014.

08:27

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posljednje ovogodišnje jutro, prema podacima Državnog hidrometeorloškog zavoda ujedno je i jedno od najhladnijih ove godine. U Slatini je izmjereno čak -20 stupnjeva, u Bednji -19, Varaždinu -16, a u našemu Gradu - 11 u Maksimiru te -14 na Sljemenu.

Kako se čini, i u Novu ćemo godinu ući s gotovo ekstremnim hladnoćama. Kako su takvi vremenski uvjeti - rizik za starije i bolesne, preporučuje im se da izbjegavaju izlaziti na hladnoću, osobito rano ujutro i noću.

Iz Zavoda za javno zdravstvo podsjećaju građane da češće kontaktiraju sa starijim osobama koje poznaju. A stariji uza se uvijek moraju imati osobne podatke te ime, prezime, adresu i broj telefona nekoga kome se, u slučaju potrebe, može javiti.

Sve koji se pripremaju za neki od dočeka na otvorenom - podsjećamo na najvažnije savjete doktorice Ileane Lučić Reno - voditeljice operativne smjene Hitne pomoći;

"...Treba se dobro, slojevito obući, posebno paziti na obuću...i svakako imati...topli napitak...trebaju se čuvati srčani bolesnici...trebaju piti redovnu terapiju, ne izklaziti naglo na tako niske temperature...Trebaju se čuvati pacijenti koji imaju kronične respiratorne tegobe...I malu djecu treba posebno zaštititi. "

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.