Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sjednice Skupštine će "biti ili ne biti"?

24.09.2014.

11:08

Autor: Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dugonajavljivana sjednica Gradske Skupštine, koja se trebala održati ovaj četvrtak, bit će najvjerojatnije odgođena za dva tjedna - rekao je gradonačelnik Milan Bandić u našoj emisiji "Zagrebi po Zagrebu" iako on, formalno, nema ovlasti to odlučiti. Iz Skupštine, pak, poručuju da će se sutrašnja sjednica ipak održati.

Unatoč tome što potvrde o odgodi sjednice još nema, ona je - čini se - neizbježna jer će gradonačelnik povući svoje prijedloge i ponuditi kao alternativni termin 9. i 10. listopada. Razlog je, kako navodi Bandić, "kvalitetnija priprema točaka":

"Obzirom da mi u 14 mjeseci imamo najvažniju sjednicu Skupštine, onda je treba kvalitetno i pripremiti. I dok se ne stvore uvjeti da se ona održi kako Bog zapovijeda, neće bit' sjednice. Sjednica će bit održana 9-tog i 10-tog kako sad stvari stoje. A točke poput izvješća o klizištima, Plan gospodarenja otpadom, Prostorni plan, Odluka o vodozaštiti, izvršenje proračuna Grada Zagreba za prvih 6 mjeseci, Prijedlog zaključka o zaduživanju, Sporazum - konačno - Zagreba na Savi s Državom, to su sve točke koje su trebale bit' sutra i preksutra na Skupštini, a bit će najvjerojatnije 9-tog i 10-tog."

Potpredsjednik Skupštine iz redova HDZ-a Andrija Mikulić čudi se ovakvom potezu gradonačelnika:

"Ja osobno, a i mi u Klubu, mislimo da je ovo vrlo jedan neodgovoran potez. Mi smp na samom Predsjedništvu imali razgovore "zašto 50 ili 51 ili 52 točke? Ne možete se kvalitetno pripremit' za tu sjednicu. Ajmo rađe sjednicu dva dana imat. Ovo je dokaz da se oni nisu dobro pripremili, a očito nisu dobili ni sve potrebite dokumente kako bi mogli kompletirat' sve potrebne dokumente i pustit' ih u proceduru."

Službenu odluku o održavanju sjednice Skupština bi trebala donijeti tijekom poslijepodneva.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.