Hrvatski radio

Radio Sljeme

Skupština ponovno o proračunu

19.12.2014.

16:26

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

28 točaka dnevnoga reda i još dvije u najavi - ono je što očekuje zastupnike Gradske skupštine na sjednici najavljenoj za ponedjeljak, 22. prosinca. Najvažnija točka je Prijedlog proračuna Grada za 2015. u drugom čitanju.

Nakon prvog čitanja proračuna stigla su 23 amandmana gradskih zastupnika te 3 prijedloga Izmjena predloženih pratećih programa. Proučivši ih, izradili su i vlastiti amandmam - poručila je dogradonačelnica Sandra Švaljek kao podnostiteljica. Proračun je ostao u okvirima prvog čitanja, no na nekim je stavkama došlo do njegovog umanjenja u korist drugih stavki. Povećana je naknada za prijevoz umirovljenika, nešto više sredstava predviđeno je Uredu za socijalnu skrb i osobe s invaliditetom, za branitelje te Uredu za europske projekte i programe. Da bi to bilo realizirano - drugi su pretrpjeli smanjenja - pojasnila je Švaljek; "...najveće umanjenje dogodilo se kod subvencija ZET-u... isto tako smanjeni su izdaci za plaće u masi...za milijun i pol kuna smanjeni su predviđeni rashodi za informatizaciju..." - istaknula je Švaljek.

Pojavilo se i pitanje - je li moguće da Proračun ne prođe odnosno da ne bude usvojen i kakve su posljedice? Švaljek je odgovorila da "...niti jedna točka ne mora proći, uvijek postoji ta mogućnost..."

Dodajmo još kako je točka o Sveticama odnosno najavljena rasprava o prijedlogu Ugovora između Grada i HNS-a o izgradnji Centra na Sveticama povučena s dnevnoga reda Skupštine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.