Hrvatski radio

Radio Sljeme

Slavonski specijaliteti na Trgu

15.09.2014.

09:20

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Trgu bana Jelačića od 15. - 18. rujan održava se tradicionalna manifesrtacija Dani Slavonije u Zagrebu. Organizaciju potpisuje Udruga branitelja proizvođača „Panonija“, a pokroviteljstvo Grad.

U 11 sati taj izložbeno-prodajni sajam otvorit će gradonačelnik Milan Bandić.

Udruga branitelja proizvođača „Panonija“ iz Bošnjaka okuplja OPG, obrte, poduzeća, udruge, zadruge, kućne radinosti, i dr. subjekte čiji su osnivači ili nositelji, branitelji ili članovi njihovih obitelji koji su registrirani za proizvodnju slavonskih delicija: sira, meda, vina, voćnih rakija, suhomesnatih proizvoda (slavonski kulin..), kolača te tradicijskih rukotvorina karakterističnih za geografsko područje Slavonije i Baranje i Srijema sa ciljem zajedničkog nastupa na sajmovima i manifestacijama koje sama organizira i priprema.

Sve do četvrtka, 18. ovog mjeseca, do kada je sajam otvoren, na Trgu ćete tako moći kupiti ili kušati neke od navedenih tradicionalnih slavonskih proizvoda: sira, meda, vina, voćnih rakija, kulena te kolača.

 

"...Želja nam je da Dani Slavonije u Zagrebu pruže priliku posjetiteljima uživati u autohtonimproizvodima hrvatskog sela (proizvodi OPG-a, proizvodi kućne radinosti i tradicijskih obrta), te na taj način upoznaju djelatnosti branitelja i njihova nastojanja očuvati tradicijske obrte od zaborava i nestanka..." navedeno je, među ostalim, u priopćenju  Udruge Panonoja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.