Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sljedeća sjednica Skupštine u ozračju "suradnje"

20.03.2014.

15:40

Autor: Mario Mihaljević, Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sjednica Gradske skupštine održat će se u prvom tjednu travnja, ali točan datum još nije poznat zato što skupštinska većina pokušava usuglasiti dnevni red. Odnos na relaciji Kosor-Bandić, prošloga tjedna, u petak je formaliziran posebnim ugovorom, potvrdio je gradonačelnik Milan Bandić u našoj emisiji Zagrebi po Zagrebu.

Iako je gradonačelnik navedeni Sporazum ocijenio koalicijskim, predsjednik Skupštine Darinko Kosor, novinarima je prijepodne poručio:"... riječ je o sporazumu o suradnji u Gradskoj skupštini, a ne koalicijskom sporazumu...Taj sporazum samo regulira proceduru priprema Gradske skupštine, on najviše u stvari pogoduje meni kao predsjedniku skupštine, jer ja sam operativno zadužen za pripremu sjednica..."

Istovremeno gradonačelnik Milan Bandić, navedenim Sporazumom želi spriječiti da važne odluke ne sruše njegovi koalicijski partneri, kao što je bio slučaj na zadnjoj sjednici kada HSLS nije podržao Odluku da Elikom održava javnu rasvjetu.."Mi smo u petak potpisali koalicijski sporazum u Gradskoj skupštini, gdje smo neke stvari otvoreno riješili. Oni ljudi koji su dobili mandat i stvorili većinu da se napiše na papir kako se tko treba ponašati u datoj situaciji. To bez pisanog potpisa teško ide mi smo funkcionirali 8 mjeseci, bolje da papirček postoji."

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.