Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sljemenska žičara za godinu i pol

24.03.2014.

15:20

Autor: Ana Krois, Anamarija Knezović Kaurić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prošloga tjedna završila je javna rasprava za prostorni plan Medvednice. Iako je gradnja žičare u njega ugrađena, zbog procedure, zadani se rokovi najvjerojatnije neće moći ispoštovati.

Izgradnja žičare na Sljemenu nailazi na poteškoće jer Grad Zagreb ima problem s izmjenama prostornoga plana Medvednice. Dok se ti planovi ne reguliraju, ne mogu početi niti radovi na žičari ni gradnja novih ili adaptacija postojećih objekata.

Pročelnica za strategijsko planiranje i gradnju Jadranka Veselić Bruvo: "Imali smo jedno čekiranje s ministricom graditeljstva i početkom travnja ćemo prekontrolirati sve odgovore koji su dati tijekom javne rasprave i ona će to još iskoordinirati s Ministarstvom zaštite okoliša, eventualno neke izazovne teme u tom području."

Nešto određeniji bio je gradonačelnik Bandić: "ZET i Ustanova za upravljanje športskim objektima, Podružnica Sljeme, rade na tom projektu. Prostorni plan Medvednice će biti do konca jeseni upućen u Sabor. Kada Sabor do konca godine usvoji novi Prostorni plan Medvednice, ostvarit ćemo preduvjete da počnemo radove od Dolja do Vidikovca s međustanicom na Brestovcu, s jezerom na Krumpirištu, sa bazenom i dvoranom uz hotel "Tomislavov dom". Za godinu i pol dana ćemo imati to završeno na Sljemenu."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.