Hrvatski radio

Radio Sljeme

Stanovnici Resnika dobili nove priključke za vodu

18.07.2014.

15:29

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oko 270 Resničana ovog ljeta dobit će mogućnost da se priključe na pitku vodu i time napokon postanu građani metropole. Riječ je o investiciji vrijednoj 3,4 milijuna kuna kojom će se kroz Resnik prokopati 5,2 kilometra kanala i postaviti isto toliko kilometara cijevi.

U lipnju 2014. Uprava društva Vodoopskrbe i odvodnja d.o.o. donijela je Odluku o utvrđivanju cijena priključenja na komunalne vodne građevine za javnu vodoopskrbu i javnu odvodnju. Ovom odlukom cijena priključenja na komunalne vodne građevine za javnu vodoopskrbu i javnu odvodnju određivati će se temeljem stvarnih troškova radova i materijala, na izvedbi priključka.

Odlukom je obuhvaćena izvedba pojedinačnog priključka te skupna izvedba više priključaka. Stupanjem na snagu predmetne Odluke, prema trenutnim kalkulacijama, cijena priključka biti će oko 15% niža od dosadašnje uz mogućnost otplate do 36 rata. Na sve zahtjeve za priključenje koji su podneseni do stupanja na snagu ove odluke, temeljem kojih nije sklopljen ugovor i izvršena uplata, primjenjuju se cijene utvrđene ovom odlukom.

Konkretno za građane Resnika to znači da će vodoopskrbni priključak za pojedinačno priključenje platiti 14% manje (stara cijena 8.151,25 kn, nova cijena 7.039,58 kn), odnosno za skupno priključenje 17% manje (stara cijena 5.705,88 kn, nova cijena 4.706,05 kn) od cijene priključenja prije donošenja navedene Odluke.

Ipak, burno je jutros bilo u naselju Resnik gdje je počela gradnja vodovodne mreže kojom bi stanovnici napokon dobili priključak za vodu. No gradonačelnika Bandića, koji je došao otvoriti radove, dočekali su ogorčeni stanari koji su mu poručili da time neće dobiti njihov pristanak za moguću izgradnju spalionice u naselju. Kažu, što će im pitka voda i onečišćen zrak!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.