Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Stavi pravu stvar na pravo mjesto!"

26.02.2020.

13:24

Autor: Krešimir Vešnik

Robert Anic/PIXSELL

Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / -

"Stavi pravu stvar na pravo mjesto" projekt je našeg grada o odgovornom postupanju s otpadom. Cilj je informirati i educirati građane o načinima i važnosti odvojenog sakupljanja otpada te potaknuti ih na veći osobni angažman u tome procesu.

Dijeljenje letaka i brošura, samo je jedan od načina kojim će se informirati i educirati građane o odvojenom prikupljanju otpada - Imat ćemo i citylight na javnim površinama, imat ćemo B3 plakate koje ćemo lijepiti na sve mjesne odbore, trgovačka društva grada Zagreba, ljekarne, dječje vrtiće, škole, na svim mjestima koja su dostupna građanima - rekla je zamjenica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Tatjana Operta.

U pripremi je i aplikacija za mobilne uređaje, nastavlja Operta - Ona će sadržavati tražilicu, lociranje najbližih reciklažnih dvorišta i zelenih otoka, obavijesti korisnicima javne usluge, raspored odvoza komunalnog otpada prema kućnog adresi, tražilica koji nudi pomoć pri odvajanju različitih kategorija komunalih otpada... 

Vrijednost projekta "Stavi pravu stvar na pravo mjesto" je gotovo 5 milijuna kuna, od čega je više od 3 i pol milijuna kuna sufinancirano iz Kohezijskog fonda.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.