Hrvatski radio

Radio Sljeme

Što nas očekuje u Božićnom proračunu?

03.12.2014.

16:24

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči Božića, 22. prosinca na klupe Gradske skupštine doći će novi tekst proračuna, najavio nam je predsjednik Skupštine Darinko Kosor. A, do tad, odnosno u iduća tri tjedna, radit će se na tekstu Prijedloga proračuna o kojem su jučer zastupnici raspravljali ko kasnih večernjih sati.

Usvojeni nacrt proračuna - dobra je podloga za Konačni tekst proračuna - složili su se, gostujući prijepodne u našemu programu i dogradonačenica Sandra Švaljek i predsjenik Skupštine Darinko Kosor. Njihova je poruka - da je izrada proračuna umijeće mogućega;

"...on odražav u ovom trenutku najveće i najbolj mogćnosti da se isfinanciraju gradske potrebe sredstvima koja nam stoje na raspolaganju, a ona kao što zano su bitno smanjena..." - poručila je Švaljek.

"...nažalost ćemo ga možda morat još malo smanjit do drugog čitanja..., ali tu bi najviše...trebali tražit uštede u radu naših gradskih ureda, više niti jedne kune ne smijemo štedsjewti na zdravstvu, socijali, obrtnicima ili važnim kapitalnim projektima..." -naglasio je Kosor.

Na pitanje, koliko će se s obzirom na sve navedeno ići u rezanje socijalnih prava - oboje su iskazali nastojanje da to bude minimalno. S obzirom na to da je iduća sjednica Skupštine sazvana za 22. prosinca, predsjednik Skupštine Kosor - očekivani je proračun simbolično nazvao Božićnim. A, da će on po svojem sadržaju biti Božićni - potvrdila je i dogradonačelnica Švaljek. Istaknula je kako je ideja da kada se radi o mjerama socijalne politike, da one doista budu usmjerene na one kojma te mjere doista najviše zanče. Od Kosorovih božićnih poruka pak - izdvojit ćemo onu da bez obzira na nužne uštede; komunalne usluge u idućoj godini neće poskupjeti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.