Hrvatski radio

Radio Sljeme

Subotnja špica u Francuskom paviljonu

24.10.2014.

10:42

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Počevši od sutra pa svake subote od 10 do 14 sati te srijedom od 12 do 20 sati Francuski paviljon na Savskoj otvara svoja vrata građanima.

Naime, nakon godina i godina propadanja 2010. krenulo se u njegovu obnovu, što je konačno i dovršeno. Sagrađen je davne 1937. godine i od tada do danas imao je zanimljivu sudbinu. Gostujući u našemu programu ukratko prepričala Nataša Rajković pomoćnica ravnatelja za kulturu SC-a. Prvenstveno je sagrađen kao Paviljon;

"...predstavljao je Francusku, njihovu industriju...I tada je bio čudo...i u građevinskom smislu...Kasnije kada se Savka, taj sajam davao studentima...postao Studentski centarkad su se objekti prenamjenjivali...nigdje nije pisalo zašto paviljon nije ušao u tu prenamjenu...u kulturen objekte i tako da jeon godinama ostao bez namjene..." - zaključila je Rajković.
Nakon dovršene obnove od sutra, uobičajena zagrebačka subotnja špica može preseliti u Francuski paviljon. Istaknula je naša druga sugovornica Marta Kiš - voditeljica likovnog programa i novih medija. Posjetitelje će sutra, dodala je, u Paviljonu dočekati kava i kroasani. A, od daljnjih planova Kiš je otkrila održavanje Sveučilišne smotre u Paviljonu te Velesajam kulture od 11.12-13.12. ove godine - istaknula je Kiš.

Paviljon podsjetimo, sutra možete razgledati - od 10 do 14 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.