Hrvatski radio

Radio Sljeme

Sve više prometa na Jarunu stvara probleme sportskim klubovima i savezima

13.05.2022.

12:28

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Jezero Jarun

Jezero Jarun

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Sve veća gužva i sve više prometa na Jarunu stvaraju probleme sportskim klubovima i savezima kojima je "zagrebačko more" jedini prostor za treninge.

Problem je što gotovo nitko ne poštuje pravila - od pješaka, preko biciklista do vozača automobila.  A tada dolazi do problema pa čak i ozljeda, kako nam je u emisiji "Moj firtl" rekao Nikola Bralić, trener braće Sinkovića. Naime, posebnu traku za veslačke trenere koriste i biciklisti te šetači, a sam Bralić je nedavno imao nezgodu kada se zapleo o pseću uzicu. 


- Jarun je zamišljen kao zona mira, tišine, rekreacije i sporta. Zadnjih 30 godina na postojeću infrastrukturu stalno se dodavalo nešto novo. I normalno da je postala velika gužva, a vrhunac problema je to što je cesta oko Jarunu postala jednosmjerna. Imamo velikih problema jer ako se nešto dogodi na jezeru moramo ići okolo, ne možemo direktno doći do djeteta već moramo ići okolo ili kršiti prometna pravila. 


Zbog svega toga pao nam je broj veslača, jer roditelji koji dovode djecu moraju platiti ulaz i moraju ići okolo što oduzima puno vremena. I onda roditelji više ne dovode djecu na veslanje, rekao nam je veslački trener Nikola Bralić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Moj firtl

"Moj firtl" svakog petka otkriva nove probleme Zagrepčana koji se s povjerenjem javljaju autoru emisije Ivanu Hlupiću. Iza nas su već desetci riješenih gradskih problema, kilometri uređenih nogostupa i ulica, zasađeni drvoredi, preuređeni parkovi...javite nam se i vi jer - nama je stalo!

Poslušajte u Slušaonici