Hrvatski radio

Radio Sljeme

Svetice će se graditi novcem iz fondova Uefe

19.11.2014.

14:31

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Gradskoj skupštini predstavljen je projekt gradnje Hrvatskog atletskog nogometnog centra na Sveticama. Istaknuto je da najveći sportski centar u Hrvatskoj vrijedan 7 milijuna eura, građane Zagreba neće stajati niti jedne lipe.

Stručni žiri zagrebačkog Društva arhitekata između nekoliko projekata izabrao je rad arhitekta Davora Matekovića koji je gradskim zastupnicima pokazao kako bi trebao izgledati najveći sportski kompleks u Hrvatskoj na površini od 4 tisuće četvornih metara. Zastupnike je, posebno one iz oporbe, zanimalo koliko će projekt Svetice stajati i tko će ga financirati. Potpredsjednik skupštine HDZ-ovac Andrija Mikulić...

"O nekim stvarima ćemo razgovarati ozbiljno, neće nitko prolaziti kao brzi vlak mimo Skupštine, već ono što vas se pita molit ćemo vas da nam odgovorite. Financije, dakle koji je to red veličine projekta, B pitanje u tom djelu dali imate osigurana sredstva"..

Građani i grad Zagreb u projekt neće morati uložiti ni lipu, rekao je izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Vrbanović. HNS će svih 7 milijuna eura koliko projekt vrijedi povući iz europskih fondova Uefe...

"Ja sam kao zagrepčanin ponosan da će investicija od 7 milijuna eura, dakle novaca koji će doći iz vana dakle iz fondova Uefe biti investirano u prostor grada Zagreba. 7 milijuna će koštati sve ovo što vidite i u cijelosti će biti financirano sredstvima HNS-a, građane grada Zagreba to neće koštati niti lipe"..

O rokovima gradnje Atletskog nogometnog centra na Sveticama nije se govorilo, jer oni ovise o dozvolama i terminu sjednice Gradske skupštine na kojoj će se odlučivati o njegovoj suglasnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.