Hrvatski radio

Radio Sljeme

Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata

28.05.2014.

12:41

Autor: Ana Krois, Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba, svečano će se slaviti u subotu 31. svibnja 2014. godine, kada se ujedno slavi i Dan Grada Zagreba.

Proslava će započeti euharistijskim slavljem u zagrebačkoj prvostolnici u 19 sati, koje će predvoditi kardinal Zenon Grocholewski, pročelnik Kongregacije za katolički odgoj, zajedno s kardinalom Josipom Bozanićem, zagrebačkim nadbiskupom i drugim biskupima, te svećenicima i redovnicima grada Zagreba.

Nakon misnog slavlja uslijedit će procesija sa svijećama i likom Majke Božje od Kamenitih vrata od katedrale, Bakačevom ulicom, sjevernom stranom Trga bana Josipa Jelačića, te Radićevom ulicom do Kamenitih vrata gdje će završiti cjelokupni program.

Tom će prigodom biti privremeno obustavljen promet od 20 do 22 sata na Kaptolu od broja 1 do broja 5, i u gore navedenim ulicama.

U slučaju kiše procesija se neće održati, stoji u priopćenju triskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.