Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Svi zagrebački Bandići"

06.02.2014.

11:16

Autor: Irena Dizdarević, Anamarija Knezović Kaurić, Ivan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Potpredsjednik Skupštine iz redova HDZ-a Andrija Mikulić prozvao je gradonačelnika za kadroviranje u Holdingu "preko veze".

"Za pomoćnika direktora Ustanove za upravljanje sportskim objektima imenovan je gospodin Nenad Kukić, suprug vaše zamjenice, gospodine gradonačelniče, doktorice Sandre Švaljek."

Rekao je to Andrija Mikulić iz Kluba zastupnika HDZ-a i nastavio: "Pitanje je je da li je bio raspisan natječaj za to radno mjesto i bi li gospodin Kukić bio imenovan za pomoćnika direktora, tada podružnice Zagrebačkog holdinga, odnosno od prvoga siječnja pomoćnika direktora ove gradske ustanove da mu supruga nije jedna od članica skupštine trgovačkih društava."

Gradonačelnik Milan Bandić Mikuliću nije ostao dužan dodajući da su kod zapošljavanja diskriminirani "svi zagrebački Bandići" koje se on ne usuđuje zaposliti:

"Po meni nije bitno kako se tko zove, tko je čiji muž, tko s kim pije kavu, nego da li ima reference da radi svoj posao. Pustite nas da radimo svoj posao. A kad vi budete u funkciji gradonačelnika i predsjednika Skupštine Holdinga koji ima moje povjerenje, onda ćete vi raditi na način na koji vi mislite da je primjeren...princip stranačke podobnosti koji je ovu zemlju zavio u crno, u kojemu je sudjelovala i vaša stranka 20 godina, kad su u pitanju javna poduzeća, javni sektor i gradska uprava je strahobalna. Molim vas da bez stranačke poćudnosti, na tragu depolitizacije upravljačke funkcije, radimo posao." 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.