Hrvatski radio

Radio Sljeme

Terry Fox humanitarka

13.09.2014.

12:11

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarna trka Terry Fox Run, održat će se u nedjelju 21. rujna na jezeru Jarun. Osim sudjelovanjem na Jarunu, građani se akciji, kao i ranijih godina, mogu priključiti već ove subote - 13. rujna i to kupnjom majica Terry Fox Run po simboličnoj cijeni od 50 kuna.

Prodaja je u tijeku u Bogovićevoj ulici. Pored brojnih poznatih lica, u ulozi prodavača našao se i prvi čovjek Grada Milan Bandić. Četiri tisuće majica otkupio je Grad Zagreb i podijelit će ih učenicima. Na konferenciji za novinare, na kojoj je najavljena ovogodišnja inače 15. humanitarka Terry Fox, gradonačelnik Bandić, među ostalim, je naglasio: „...Posebno je zadovoljstvo svake godine biti dio ove hvale vrijedne akcije s kojom dijelim i posebnu, ove godine 15. obljetnicu. Naime, na dužnost gradonačelnika stupio sam 2000. godine, kad je i održana prva trka u Hrvatskoj. S obzirom na entuzijazam Zagrepčanki i Zagrepčana ne sumnjam da će Terry Fox Run u Hrvatskoj doživjeti još mnoštvo jubilarnih izdanja...

Prikupljeni novac darovat će se Institutu Ruđer Bošković, za znanstvena istraživanja raka dojke i jajnika. Donacije se, dodajmo, skupljaju i putem uplate na žiro račun Hrvatske lige protiv raka.

U središnjem događanju ove humanitarne akcije, trci na Jarunu, u nedjelju 21. rujna mogu sudjelovati svi zainteresirani građani trčanjem, hodanjem, rolanjem i vožnjom bicikla, ali još jednom i kupnjom majice Terry Fox Run.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.