Hrvatski radio

Radio Sljeme

Tri mjeseca radova na Mostu slobode!

20.05.2022.

10:58

Autor: AKK, Radio Sljeme

Počinju radovi na Mostu slobode

Počinju radovi na Mostu slobode

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Iako su trebali početi u subotu, 21.svibnja, zbog Floraarta radovi na Mostu slobode odgođeni su do 31. svibnja! Do 31. kolovoza sanirat će prijelazne naprave zbog čega će promet biti sužen na po jedan prometni trak u oba smjera, a pješaci i biciklisti uopće neće moći proći. 

Iz Gradske uprave javljaju kako radovi počinju od 31. svibnja 2022. od 8 sati i trajat će do 31. kolovoza 2022. do 20 sati. Ta će tri mjeseca biti zauzet dio kolnika, a promet će se odvijati po preostalom slobodnom dijelu kolnika jednim prometnim trakom za svaki smjer. Ukupna vrijednost radova je oko tri milijuna kuna.


Četiri prijelazne naprave na Mostu slobode potrebno je zamijeniti zbog njihove dotrajalosti. Također, jedna od naprava je početkom godine, pod svakodnevnim opterećenjem, pukla te je izvedena privremena sanacija do početka radova zamjene naprava. Potrebno je izraditi i ugraditi nove naprave kako ne bi došlo do propadanja konstrukcije (ležajeva) na upornjacima ispod prijelaznih naprava.


Za vrijeme trajanja radova promet će se odvijati na jednoj strani mosta, dok će se na drugoj strani izvoditi radovi. Radovi će započeti na zapadnom dijelu mosta, kada će dio mosta u pravcu Velike Gorice biti zatvoren za promet, a promet će se odvijati na istočnoj stani. Predviđeno trajanje radova na zapadnoj strani je mjesec i pol dana, nakon čega se promet preusmjerava na zapadnu, a radovi na istočnu stranu. 


Tijekom završnog varenja prijelaznih naprava, Most slobode će tijekom četiri noći biti u potpunosti zatvoren za promet, kako bi se dvije polovice prijelazne naprave mogle kvalitetno zavariti, što nije moguće izvesti pod prometnim opterećenjem, o čemu će građani na vrijeme biti obaviješteni - javljaju iz Grada.


Tijekom radova bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista u zoni radova, a promet će teći prema privremeno postavljenoj regulaciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici