Hrvatski radio

Radio Sljeme

09:40 / 06.10.2021.

Autor: Davor Šalat

Trideset godina od ustroja 148. brigade Hrvatske vojske.

Ivan Hlupić

Ivan Hlupić

Foto: - / -

Na Trnju se obilježava 30 godina od ustroja 148. brigade Hrvatske vojske. Članovi Kluba veterana brigade u 17 i 30 položit će vijenac i svijeće ispred spomen-obilježja poginulim pripadnicima brigade u Ulici Cvijete Zuzorić 1, a u 19 sati bit će misa zadušnica u Crkvi Svete obitelji u Držićevoj.

- Spomen-obilježje je napravio akadamski kipar Denis Krašković. Zamisao mu je bila da ga stavi baš na stambenu zgradu jer mi smo svi tu s Trnja, recimo - urbani. To obilježje pokazuje da smo mi svi ovako krenuli u rat kao obični studenti, radnici, obični ljudi, a na kraju smo završili kao vojnici dočasnici i časnici kroz taj rat. Na spomen-ploči imamo 33 srca - to su 33 srca Isusova. Mi smo svi nosili krunice tada i bili spremni dati svoj život za Hrvatsku, kao što je On dao svoj život za sve nas. Tu se skupljamo danas, u 18 sati ćemo biti tu, u 17 i 30 kod ŠRC Trnje, mimohodom dolazimo ovdje i onda se sjećamo naših poginulih dečki - rekao je član Kluba veterana 148. brigade Boris Vukadinović. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.