Hrvatski radio

Radio Sljeme

U cijelosti je obnovljena osnovna škola Ivana Merza

05.09.2022.

13:53

Autor: Krešimir Vešnik/HRT Radio Sljeme

Osnovna škola Dr. Ivan Merz

Osnovna škola Dr. Ivan Merz

Foto: Patrik Macek / PIXSELL

Prvi je dan školske godine. Zagrebački učenici smjestiti su se u svoje učionice, neki od njih u potpuno obnovljene. Takva je osnovna škola "Dr. Ivan Merz" koju je prvog dana nastave obišao gradonačelnik Tomašević. 

U novoj dvorani, učionicama i školskom igralištu uživat će 380 učenika Osnove škole Doktora Ivana Merca. Škola je to koja je u potresu bila među najoštećenijima, kaže gradonačelnik Tomislav Tomašević, a sada je u cijelosti obnovljena - Gotovo da smo izgradili novu školu. Ova škola ne samo da je ojačana nego je tako uređena da mislim da je jedna od najmodernijih škola u Hrvatskoj - kada gledamo i opremu i energetsku obnovu i pametne senzore i ploče... - rekao je Tomašević.


Gotovo 60 milijuna kuna vrijedni radovi trajali su godinu i pol. Obnovljene su još škola Ksavera Šandora Đalskog, Vugrovec i Blato, Hotelijersko-turistička te Učenički dom Ante Brune Bušića, a gradonačelnik najavljuje još radova - Uz ove škole koje danas otvaramo još ćemo dvije otvoriti do kraja kalendarske godine i ostaje još nekoliko škola koje su najzahtjevnije. Nećete vjerovati, u nekim školama imamo čak i apartmane za turiste. Imamo dosta specifične okolnosti, međutim ostatak tih škola predviđamo da će biti obnovljeno do kraja sljedeće godine.


Oko sto tisuća školaraca u našem gradu sjelo je danas u školske klupe. Neka im je sretno i uspješno.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.