Hrvatski radio

Radio Sljeme

U kustošijanskim odronima nema opasnosti za ljude

20.02.2014.

16:33

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Milan Bandić izjavio je kako iznad naselja Kustošija nema klizišta, već su manji odroni i vododerine koji će se sanirati te nema opasnosti za ljudske živote.

"Nema tog klizišta, to su mali odroni, vododerine. Sve što imamo ćemo sanirati i nikakvih opasnosti za ljudske živote nema. Hvala Bogu da je tako, nemojmo samo prizivati vraga", izjavio je Bandić na tržnici Utrine, gdje je sudjelovao na promociji robne marke Zagrebački friški kravlji sir - ZG sirek.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba izvijestio je da će se u ulici Kustošijski vidikovac kod kućnog broja 9, gdje je jučer došlo do rotacijskog klizanja terena, napraviti drenaža klizišta. Ističe kako su razlozi nastanka klizišta, odnosno pomaka tla, neriješena oborinska ulična odvodnja na ulici Kustošijski vidikovac, septička jama koja nije vodonepropusna pa stoga stalno natapa teren, te potkapanje nožice klizišta od vlasnika ugrožene kuće na adresi Kustošijski venec 46.

Gradonačelnika Bandića novinari su pitali i kako komentira da je cijena zakupa za novoosnovani Sportski savez Grada Zagreba 360.000 kn mjesečno, dok je za bivši Zagrebački športski savez bila 311.000 kn, a on je odgovorio da to nije istina i da plaćaju duplo manje nego što su plaćali. "Uvjeravam vas da je ukupni trošak najma prostora za udrugu sportova grada Zagreba u odnosu na Zagrebački športski savez duplo manja nego prije", istaknuo je Bandić.

Sportski savez Grada Zagreba uskoro bi trebao useliti u nove poslovne prostore, u poslovno-trgovački i stambeni kompleks na Savskoj cesti 137, nakon što je gradonačelnik Bandić donio zaključak o prihvaćanju ponude tvrtke Brimus o zakupu tog objekta za gotovo 360.000 kn mjesečno u idućih pet godina.

Sportski savez Grada Zagreba nastao je nakon raspuštanja Zagrebačkog sportskog saveza krajem prošle godine. Uslijedilo je otpuštanje zaposlenika, čiji se broj tijekom godina bio povećao i do tri puta. Bandić je tada tvrdio kako je nedopustivo da četvrtina prihoda Saveza ide za sport, a tri četvrtine za plaće, te je optuživao njegovo čelništvo za rastrošnost.

Bivši Zagrebački sportski savez imao je sjedište u centru Almeria u Vukovarskoj ulici, gdje se, kako navode mediji, za 3.500 'kvadrata' i 20 parkirnih mjesta mjesečno izdvajalo oko 311.000 kn.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.