Hrvatski radio

Radio Sljeme

U lipnju bi trebao biti završen rotor u Šestinama, u središtu će mu biti - fontana

15.02.2022.

15:21

Autor: Krešimir Vešnik/HRT Radio Sljeme

Izgradnja rotora u Šestinama

Izgradnja rotora u Šestinama

Foto: Ivan Fedor / HRT Radio Sljeme

Šestinski rotor trebao bi biti završen u lipnju. Njime bi se smanjile gužve na Šestinskoj cesti, Šestinskom vijencu i trgu. Zanimljivo, u središtu rotora izgradit će se simbol bivšeg gradonačelnika Milana Bandića - fontana. O tome se, među ostalim, razgovaralo u našoj emisiji "Gradska posla".


Problem prometa u Šestinama planira se riješiti izgradnjom tamošnjeg rotora. Vrijedan gotovo 9 milijuna kuna trebao je biti gotov krajem godine, kaže predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme, Krešimir Kompesak - Nikad nije ni rečeno kada bi trebalo biti gotovo, pričalo se o 12. mjesecu. Sada pričamo o svibnju, lipnju. Nadam se da će sigurno do kolovoza biti gotovo.

 - Radovi su počeli prije izbora. Nisu bili sklopljeni ni ugovori ni s HEP-om, ni s ViO-om... Došla je nova vlast, dok su se posložile nove kockice, jednostavno je kasnilo - pojasnio je član političke platforme Možemo, Luka Maloča


A u kojoj su sad fazi radovi ? - Trenutno se izvode građevinski narodi na instalacijama, javnoj rasvjeti. Građevinski dio radova trebao bi biti gotov do kraja veljače. - otkrio je  voditelj projekta izgradnje, Vinko Tomić. Opisuje i kako će rotor na kraju izgledati - Ovo je zamišljeno kao raskrižje s kružnim tokom s jednom otvorenom fontanom u sredini. U sklopu projekta su sve ulice dobile i nove pješačke staze različitih širina, dio zelenog pojasa i hortikulturno uređenje slijedi na kraju.


U središtu fontana, simbol pokojnog gradonačelnika - U prvotnom projektu fontana nije bila u lanu, no kasnije je dodana na zahtjev Milana Bandića. Nije bila potrebna, to je njegov zadnji spomenik u Zagrebu.  Cijelo Vijeće je to pokušalo maknuti iz projekta, međutim zbog zakona o javnoj nabavi to nije bilo moguće osim ako se ne zaustavi kompletan projekt - rekao je Maloča.

 - Ja ne bih rekao da je to Bandićeva fontana. Ima tu i zasluga ljudi koji su izrazili želju da bi htjeli fontanu. - komentirao je Kompesak. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.