Hrvatski radio

Radio Sljeme

14:18 / 24.12.2014.

Autor: Davor Šalat

U središtu grada brojna blagdanska događanja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Događanja u gradu, javni prijevoz, radno vrijeme trgovina i tržnica tijekom blagdana. Informacije o svemu tome donosimo u ovom blagdanskom vodiču.

Već od početka Adventa naš grad živi u posebnom ozračju i na mnogim se trgovima i ulicama uživa u tradicionalnim delicijama ili tematski osmišljenim programima. Tako će biti i tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana. Glavna događanja navela je Darija Juzbašić iz Gradske Turističke zajednice:

"Imamo od ovogodišnjih novih programa Advent na Europskom trgu, ledeni park na Trgu kralja Tomislava i božićne balkone u Zagrebu. Naravno, tu su i naša tradicionalna događanja, a to je Advent na Trgu bana Jelačića, zatim na Zrinjevcu, ARTomat, Božićni sajam na ulicama, Fuliranje kod uspinjače i žive božićne jaslice ispred katedrale", rekla je Juzbašić.   

A tijekom blagdana, ujedno i školskih praznika, javni prijevoz će biti ponešto prorijeđen. Glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić:

"Na Božić, na Štefanje, kao i na Novu godinu u primjeni će biti nedjeljni raspored. Od ponedjeljka 29. prosinca pa do petka 9. siječnja za vrijeme školskih praznika radnim danom reducirat će se pojedini polasci dnevnih tramvajskih linija, no tranvaji linija 1, 8, 13 i 15 vozit će prema uobičajenom rasporedu. U novogodišnjoj noći, zbog organiziranog dočeka Nove godine na Trgu bana Jelačića, prema potrebi će se preusmjeravati tramvajski promet preko Glavnog kolodvora", zaključio je Jurić.   

Inače, danas na Badnjak, većina trgovina radila je po skraćenom radnom vremenu pa su već zatvorene. Sutra, na Božić, trgovine će biti zatvorene, a prekosutra, na Štefanje, radit će po skraćenom radnom vremenu. Na kraju ovog blagdanskog vodiča spomenimo da će ljubitelji tržnica moći na gradske tržnice ići tek u subotu jer će sutra i prekosutra biti zatvorene.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.