Hrvatski radio

Radio Sljeme

U utorak počinje Interliber

03.11.2022.

16:22

Autor: HRT Radio Sljeme

Interliber

Interliber

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

Idući tjedan Interliber se vraća doma - na Zagrebački velesajam. Od 8. do 13. ovog mjeseca, uz besplatan ulaz i parkiranje, ljubitelji dobre stranice otkrit će nove naslove i imati priliku posebno se upoznati s ukrajinskom i srbijanskom književnosti.

Ljubitelji knjiga od utorka će doći na svoje - počinje Interliber. Predstavlja se 296 izlagača iz 15 zemalja. Središnje mjesto programa su Ukrajina i Srbija - Predstavit će se novi hrvatsko-ukrajinski rječnik, doći će i ukrajinski autori, bit će i zanimljiva tribina "Seks i Ukrajina" o ulozi žene u ukrajinskom društvu... Osim Ukrajine, u fokusu se nalazi i Srbija. Predstavit će se i autori: imamo i voditelja planetarija u Beogradu i astronoma sa svojom promocijom, utjecajem rock-and-rolla na književnost, gdje će se i zasvirati - otkrio predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara pri HGK, Slavko Kozina.


No, s obzirom na to da smo u Europskoj godini mladih, pažnja ovogodišnjeg sajma je i na njima - Mislim da je uloga Interlibera kao i naših nakladnika, da ih privučemo u što većem broju i to činimo uzbudljivim novim naslovima, gostovanjima, glazbenim programima, kvizovima, radionicama, edukacijama, čitaonicama te modernim konceptom food ponude - pojasnila je voditeljica Interlibera, Dina Grozdanović Poštolka.


Ulaz na sajam je besplatan, baš kao i parking za sve posjetitelje.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.