Hrvatski radio

Radio Sljeme

Učenici iz Retkovca vraćeni sa Sljemena

25.01.2014.

11:24

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Učenici iz Osnovne škole Retkovec jutros su u dva autobusa sretno vraćeni sa Sljemena, gdje su bili od ponedjeljka u Školi prirode, ali je zbog snježnog nevremena sinoć odgođen njihov povratak.

Policija je kratko jutros izvijestila da su se učenici vratili u 10 i 15 sati u svoju školu te da nema ozlijeđenih.

Zbog obilnog snijega i zapuha jučer je za promet bila zatvorena Sljemenska cesta, a na ulazu u Park prirode Medvednica srušena su tri stabla.

Ekipe Zimske službe do jutra su čistile Sljemensku cestu.

Gradonačelnik Milan Bandić sinoć je, nakon sjednice Operativnog stožera Zimske službe, novinarima kazao kako je on, a ne snijeg odgovoran što su djeca ostala na Sljemenu, iako ih se moglo odvesti sa Zagorske strane.

"Djeca su ostala gore jer sam ja tako odlučio, djeca čekaju cijelu godinu snijeg pa neka gore provedu jednu noć u idili zimskih radosti", rekao je Bandić i dodao da su djeca, kad su to čula, pljeskala toliko da se čulo do Šestinskog lagvića.

Učenici, njih 92 iz Osnovne škole Retkovec s pet učiteljica od ponedjeljka su bili na Sljemenu u Školi u prirodi i trebali su sinoć ići kući, ali onda su ih, istaknuo je Bandić, nagradili da ostanu do danas ujutro.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.