Hrvatski radio

Radio Sljeme

Udomljavanje je fora u Zagrebu i Osijeku

08.11.2014.

09:37

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sklonište za nezbrinute životinje Grada - 'Dumovec' i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, u suradnji s Udrugom Pobjede iz Osijeka te udrugom Prijatelji životinja suorganizatori su još jedne akcije - promoviranja udomljavanja pasa - Udomljavanje je fora.

Današnja akcija - održava se pod nazivom - 'Peseki i kerovci' i posebna je po tomu što se paralelno održava u dva grada. U našemu Gradu ona je započela u 9 i traje sve do 15 sati, dok će se u Osijeku na Trgu Slobode - ona održati od 10 do 12 sati.

Dodajmo još, kako će Akciju u Zgrebu podržati i zamjenica gradonačelnika Sandar Švaljek. Njezin dolazak na Trg najavljen je za 10 i 30.

Inače, mnogi gradovi još uvijek nemaju skloništa, a neka skloništa suočavaju se s brojnim problemima. Zakon o zaštiti životinja na snazi je već par godina, od 2007-me, dok je 2009. godine prošao zadnji zakonski rok da jedinice lokalne samouprave ispune svoje zakonske obaveze. Nažalost, većina njih do danas ne provodi Zakon jer nisu izgradile skloništa za napuštene životinje, niti organizirale informativne centre te programe kastracije i udomljavanja životinja - navedeno je, pored ostaloga, u priopćenju organizatora današnje Akcije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.