Hrvatski radio

Radio Sljeme

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same" poziva na "Zdravu kavu s doktorima"

21.11.2022.

11:09

Autor: Damon Balenović/Radio Sljeme

Smrtnost od raka dojke u padu

Smrtnost od raka dojke u padu

Foto: Ilustracija / Shuterstock

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "Nismo same" poziva na zdravu kavu s doktorima u 17 sati u Velvet Cafeu u Dežmanovoj ulici. Riječ je o projektu „Nisi sama - educiraj se uz zdravu kavu s nama" s ciljem promocije zdravlja i zdravih navika. 

"Kava s doktorima" osmišljena je kao neformalan razgovor građana s liječnicima o svim pitanjima koja ih muče, a koja ili nemaju kome postaviti ili ih se ne usude postaviti svome liječniku.


- Napokon imaju priliku sjesti i razgovarati s ljudima koji su u "žiži" toga. S ljudima koji se svakodnevno bave problematikom onkološke bolesti. Govorimo konkretno o karcinomu dojke. To su svi dionici koji su uključeni direktno u samu bolest. Zapravo se nalazimo da svim tim ženama, koje nisu imale priliku postavljati pitanja, odgovorimo na pitanja koja ih zanimaju, rekla je Vesna Ramljak, predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska.


- U cijeloj ovoj priči posebno mi je divan odaziv liječnika koji odvajaju svoje slobodno vrijeme kako bi se družili s pacijentima. To znači da im je stalo, kaže predsjednica udruge Nismo same, Ivana Kalogjera.


„Zdrave kave s doktorima“ do sada su se održale u osam hrvatskih gradova te su okupile više od 400 sudionika. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Zagrebački dnevnik

"Zagrebački dnevnik" središnja je informativna emisija Radio Sljemena. Donosi najvažnije vijesti iz našeg grada, ali i šire okolice - središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Svakoga dana u 16.10 budite uz sljemensku frekvenciju i možete biti sigurni da je sve što u njemu čujete provjereno i aktualno.

Poslušajte u Slušaonici