Hrvatski radio

Radio Sljeme

Uhićen rekorder s 1,4 kg kokaina

27.02.2014.

12:26

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebačka policija uhitila je 42-godišnjaka kod kojeg je zaplijenila 1,4 kg kokaina vrijednog oko 700.000 kuna, što je najveća ovogodišnja zapljena te droge u Hrvatskoj. Osim droge, policija je kod osumnjičenog Petra K. pronašla američku strojnicu Intratec povučenu iz prodaje, jer su je za ubojstva koristili pripadnici kriminalnog miljea te 50.000 kn, 7800 eura i 110.000 forinti.

Petar K. je uhićen je jučer u Savskoj ulici dok je izlazio iz unajmljene garaže u kojoj je skrivao drogu. Navodno je bio zadužen za preuzimanje kokaina u inozemstvu i distriburiranje u Zagrebu. Riječ je o hrvatskom državljaninu rođenom u Crnoj Gori, koji je u Hrvatskoj bio poznat tek po krivotvorenju isprava dok je u inozemstvu sumnjičen za razna kaznena djela.

Policija je u garaži pronašla oko 1,35 kg kokaina i strojnicu sa spremnikom, a u njegovom stanu u Novom Zagrebu dodatnih 50-ak grama kokaina, digitalnu vagu, novac i mobitele, rekli su načelnik sektora zagrebačke kriminalističke policije Danijel Žugel i voditelj službe kriminaliteta droga Dražen Miličević.

Muškaraca, koji je u Hrvatskoj navodno koristio lažne identitete, policija je kazneno prijavila zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja. Zaplijenjeni kokain visoke je čistoće i njegova vrijednost u prodaji "na malo" prelazi 700.000 kn, dok bi miješanjem radi povećanja mase vrijednost prešla milijun kuna.

Lani je u Zagrebu zapljenjeno 4,5 kilograma kokaina, dok je najveća pojedinačna zapljena bila 3,9 kilograma.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.