Hrvatski radio

Radio Sljeme

Umro Zvonimir Milčec

17.04.2014.

17:42

Autor: Ivan Hlupić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 76. godini Zagreb je napustio njegov dobri duh, novinar i pisac koji je o našem gradu napisao bezbroj redaka punih ljubavi, zabilježio mnoštvo važnih, povijesnih događaja, ali i one koje bi rijetko tko upamtio da nije bilo Milčeca. Bio je inicijator brojnih zagrebačkih projekata, postao je simbol Zagreba koji je u svojoj dugoj stvaralačkoj karijeri brinuo upravo i o gradskim simbolima - poticao vraćanje spomenika banu Jelačiću početkom devedesetih, te inicirao podizanje spomenika Šenoi i Zagorki. Desetljeća radnog vijeka proveo je u Večernjem listu.

Uz mnoštvo novinarskih članaka, kroničarskih radova i kolumni, Milčec se proslavio i svojim spisateljskim talentom - ostavio nam je odlične naslove među kojima je najpoznatiji "Zvižduk s Bukovca". Radio je i kao scenarist na nekoliko filmova i dokumentaraca.

S ovog svijeta, kaže se, nitko ništa neće odnijeti sa sobom, no nekako se čini da je Milčec sigurno ponio ljubav prema Zagrebu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.