Hrvatski radio

Radio Sljeme

USKOK u Zagrebačkom holdingu

04.04.2014.

14:48

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policijska istraga u Zagrebačkom holdingu. Neslužbeno doznajemo da DORH istražuje kršenje zakona u čak tri sporna slučaja: ugovorima s Dinamom, zapošljavanju uz mito te slučaju lažnih diploma.

Neslužbeno se doznaje da istražitelje najviše zanimaju sponzorski ugovori Grada s Dinamom, putem kojih u posljednjih dvanaest godina taj klub navodno dobio čak 250 milijuna kuna. Većina uplata navodno je bila namijenjena održavanju stadiona te za reklame, sponzorstva i naknade za vrhunski sport. Gradonačelnik Milan Bandić ne boji se USKOK-a, ali ga i poziva da provjeri neke ugovore iz vremena prošle garniture u Holdingu:

"Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i USKOK su na istom tragu - nulta stopa tolerancije prema nepodopštinama svih vrsta. A kad su već u Holdingu, onda im preporučam, to nisam pročitao danas, da provjere aneks ugovora o kupoprodaji Zagrepčanke, ugovor o nabavci goriva, ugovor o servisiranju tramvaja s Končarom i ugovor o nabavci informatičke opreme", zaključio je Bandić.  

Bivši predsjednik Gradske skupštine i aktualni predsjednik danas u Zagrebu oporbenog SDP-a Davor Bernardić također podupire istrage u Holdingu:

"Ja vjerujem da će ova ispitivanja s kojima su cijela Hrvatska i zagrebačka javnost, pa i ja osobno, kao građanin Grada Zagreba, zgranuti, pokazati zašto je bilo potrebe za bilo kakvim reklamiranjem. Ja osobno mislim da građani trebaju znati kako se troši njihov novac", zaključio je Bernardić.

 

   

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.