Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Uskoro kraj gužvi u Ilici"

30.07.2014.

13:51

Autor: Nikolina Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ljetni radovi na zagrebačkim prometnicama u punom su jeku. Za one najprometnije ulice u središtu grada sada je prilika da se obnove. Promet je rjeđi nego inače, pa ostaje više prostora za radne strojeve. Ipak, i u ovo ljetno doba zbog radova se stvaraju prometni čepovi. Ovih je dana takva situacija u Ilici.

Radovi u Ilici na dijelu od Ulice Republike Austrije do Selske ceste počeli su u ponedjeljak. Tamo je nužna zamjena asfalta, a da bi se to realiziralo, promet automobila i tramvaja preusmjeren je na jedan kolnički trak. I kako to obično biva, prvog dana radova mnogi su upali u klopku, odnosno nepreglednu kolonu i automobila i tramvaja. Svjestan je toga i Milan Rendulić iz Gradskog ureda za prostorno uređenje.

"Ovo je jedini termin kada bi se moglo napraviti nešto u strogom centru Grada, a da se dramatično ne naruši prometna mreža. Svjesni smo problema koji su se pojavili u ponedjeljak, ali nema kvalitetnih alternativnih pravaca. Jedina alternativa su brdski predjeli koje vozači ne poznaju dovoljno dobro."

Rendulić ističe da je potrebno još malo strpljenja jer radovi završavaju u subotu. "Danas kreće frezanje od Vodovodne do Selske, a u ovom dijelu od Republike Austrije do Vodovodne podižu se poklopci komunalnih instalacija, profilira se prostor i sutra bi išli s asfaltiranjem." 

Radovi na Savskoj cesti i Slavonskoj aveniji stvaraju puno manje problema. Promet za sada teče bez većih poteškoća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.