Hrvatski radio

Radio Sljeme

Večeras opera Nikola Šubić Zrinjski na Bundeku

04.07.2014.

15:42

Autor: Davor Šalat

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras i za vikend od 21 sat održat će se spektakularni koncerti na Bundeku u okviru Zagrebačkog kulturnog ljeta.

Ako vas zanima opera na otvorenom, poslušajte večeras od 21 sat popularnog Nikolu Šubića Zrinjskog Ivana Zajca. Operu najavljuje ravnatelj Opere HNK Ivan Josip Skender:

"Mi ne izlazimo često s tom operom van na pozornice pa se tako na otvorenom rijetko mogu čuti brojevi koji su vrlo popularni i postali su dio hrvatske glazbene opće kulture. Danas će nastupiti ansambl HNK vođen dirigentom, maestrom Josipom Šegom, a u ulozi Zrinjskog bit će Siniša Hapač, u ulozi Eve Ivanka Boljkovac, tu će još biti Marija Kuhar Šoša kao Jelena, a u ostalim ulogama su Damir Tlačar, Robert Palić, Marko Cvetko, kao Sulejman bit će Ivica Trubić", rekao je Skender.         

Poslastica za vikend je Rock-opera Gubec-beg, koju su dosad vidjele stotine tisuća ljudi, a sada je u svojoj četvrtoj postavi. Rock-operu koju će sutra i prekosutra izvesti zbor i orkestar Kazališta Komedija najavljuje Ravnatelj Kazališta Niko Pavlović:

"Gubec-bega u ovoj našoj novoj varijanti pjeva Đani Stipaničev, Ervin Baučić je Starac Jurko, Jana s onom slavnom pjesmom Ave Maria je Vanda Winter, Maksim Hozić i Ivo Patiera igraju Đuru Mogaića, a poveznica s onom starom predstavom je i Boris Pavlinić koji igra Šimuna Drmečića, fiškala i hulju. Sve to uz veliki orkestar i zbor Kazališta Komedija. Vječni Vlado Štefančić je redatelj ove predstave, a Veselko Barešić dirigent", rekao je Pavlović.    

Prognostičari najavljuju lijepo vrijeme pa večeras i za vikend od 21 sat nemojte propustiti besplatni glazbeni spektakl na Bundeku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.