Hrvatski radio

Radio Sljeme

13:08 / 23.04.2014.

Autor: Ana Krois

Više se ne može dijeliti nezarađeno

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Više se ne može dijeliti nezarađeno i ne možemo honorirati nerad - tako se gradonačelnik Milan Bandić u emisiji "Zagrebi po Zagrebu" osvrnuo na pitanje o pregovorima sa Sindikatima u Gradskoj Upravi i Holdingu.

Dok su pregovori u Upravi uspješni, u Holdingu za njih baš i nema sluha, no prvi čovjek Grada je uporan: " Što se tiče pregovora između gradonačelnika i sindikata, mi smo ih završili prije tri tjedna. Sindikat u Gradskoj upravi ima više sluha, pristat će na prijedlog koji o kojem će se raspravljati na sjednici Gradske skupštine, a to je prijedlog o smanjenju plaće od 4 do 15%, ovisno o visini plaće i 5% smanjena zaposlenih godišnje. Mi idemo s time od 1. srpnja, a ako sindikat ne prihvati to, raskida se kolektivni ugovor. Grad Zagreb će se prvi zalagati za to da se ne može djeliti nezarađeno i da se ne može honorirati nerad."

Što se pak tiče Holdinga, Bandić ističe: "Zadaća je to kolege Ljubičića, predsjednika uprave Zagrebačkog Holdinga, da napravi ono što Gradonačelnik radi u Gradskoj upravi. Ja sam predsjednik uprave trgovačkih društava u vlasništvu Grada - ista meta i isti odmak vrijedi i za Holding - nema drugog izbora!"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.