Hrvatski radio

Radio Sljeme

Vjetar u Zagrebu čupa stabla i nosi crjepove

16.05.2014.

11:40

Autor: Jelena Römer

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kiša i jak vjetar iznenadili su građane. Vjetar je trgao kišobrane i stablo na Cvjetnome trgu, dok su u parku Zrinjevcu popucale grane.

Iz Hrvatskih šuma pozvali su jutros na pojačan oprez i izbjegavanje šetnje i vožnje kroz šume pri jakim udarima vjetra i kiše. Upozorenje se naročito odnosi na park šume grada Zagreba te Maksimir, te izbjegavanje vožnje Sljemenskom cestom. U nekim dijelovima šume, također i zbog prethodnoga nevremena, povećana je opasnost od novih padova stabala i grana, što se događalo i danas i jučer.

U nekim dijelovima šume, također i zbog prethodnoga nevremena, povećana je opasnost od novih padova stabala i grana, što se događalo i danas i jučer. 

Jak vjetar i dalje čupa stabla u gradu. Od zagrebačkih vatrogasaca doznajemo da je vjetar u protekla dva dana iščupao stotinjak stabala te da je bilo jedanaest slučajeva u kojima je odnosio crijepove i limove s kuća. Većina isčupanih stabala bila je na području Maksimira, Šalate i Šestina. Na terenu je javna vatrogasna postrojba, ali i pripadnici Dobrovoljnih vatrogasnih društava.      

Sljemenska cesta zatvorena je zbog snažnoga vjetra i iščupanih stabala koja su na kolniku. Kakva je danas situacija zna upravitelj Šumarije Zagreb Ivica Dugački koji je za naš radio dao izjavu koju možete poslušati u privitku. 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.