Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zadnja stanica 15-ice promijenjena, stanovnici nezadovoljni!

22.11.2022.

12:52

Autor: Radio Sljeme

Okretište Mihaljevac

Okretište Mihaljevac

Foto: Radio Sljeme / Radio Sljeme

Nova lokacija zadnje stanice 15-tice na okretištu Mihaljevac dodatno je stvorila probleme stanovnicima jer je stotinjak metara udaljena od stanice odakle kreću tramvaji prema gradu. Uz to, protiv su najavljenog ukidanje te linije i produžavanja  tramvajskih linija 14 i 8.

Zbog povećanog broja putnika prema Sljemenskoj žičari ZET je za liniju 15 počeo koristiti veće tramvaje, a kako su oni predugi za staro stajalište napravljena je nova stanica stotinjak metara dalje od glavnog stajališta. Zbog toga se često putnici moraju žuriti kako bi stigli na linije 14 i 8, a ova promjena posebno je nezgodna za starije stanovnike.


Jedan od prijedloga Vijeća gradske četvrti Podsljeme je da polazna i završna stanica 15-tice bude na istom mjestu, te su od grada tražili da se napravi očevid. " Iz grada nam se još nitko nije javio" upozorio je vijećnik Luka Maloča:


- Na žalost, već dugo tražimo očevid. Poslali su niz upita prema Gradu, prvi je bio još u srpnju, još čekamo, zašto je to tako zaista ne znam, morate pitati u Gradskom uredu, ali nadamo se da ćemo uskoro dobiti odgovor, jer se o tome raspravljalo i na Gradskoj skupštini, tvrdi Maloča. 


Građane je dodatno uznemirila informacija kako se planira ukidanje linije 15 koju bi onda zamijenile linije 14 i 8. Izrazito su protiv toga jer se boje kako će to značiti prorjeđivanje vožnji. 


Iz vijeća gradske četvrti poslali su upit prema Gradu vezano za ukidanje linije 15 no za sada još uvijek nema službenog odgovora. U međuvremenu su pokrenuli peticiju protiv ukidanja te linije te do sada skupili gotovo 600 potpisa nezadovoljnih građana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Gradska posla

Uvijek provjereno i bez zadrške - o gradu i onima koje financiramo prirezom : "Gradska posla" slijede stope rado slušanih emisija Radio Sljemena gradske tematike. Budite s nama utorkom od 10 sati i 30 minuta. Urednik je Ivan Fedor.

Poslušajte u Slušaonici