Hrvatski radio

Radio Sljeme

"Zagreb Connect" 12. i 13. studenog

15.10.2014.

16:52

Autor: Ana Krois

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je prvu start-up konferenciju "Zagreb Connect" koja će se 12. i 13. studenoga održati na Zagrebačkom velesajmu, u organizaciji Grada Zagreba te u suradnji s Veleposlanstvom Izraela i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije.

"Cilj "Zagreb Connecta" je pružiti priliku poduzetnicima početnicima iz Zagreba i regije da nauče na što bolji način predstaviti svoje poslovne ideje i omogućiti mladim poduzetnicima susret s potencijalnim investitorima i poslovnim anđelima", istaknuo je Bandić na konferenciji za novinare.

Zagreb prepoznaje značaj i potencijale rastuće start-up zajednice te je želi dodatno osnažiti pomažući novim poduzetnicima da svoje ideje pretvore u uspješna poduzeća koja će biti konkurentna na tržištu EU i svijeta, rekao je Bandić. Poručio je da Gradska uprava želi Zagreb staviti na kartu Europe i svijeta kao povoljnu lokaciju za poslovanje svih poduzetnika, a osobito onih u brzorastućem tvrtkama baziranim na znanju i visokim tehnologijama. Pozvao je sve start - up tvrtke i pojedince koji imaju dobre poslovne projekte da se do 26. listopada prijave za natjecanje na "Zagreb Connectu".

Najbolje projekte očekuju nagrade od 50.000 kuna, 30.000 kn i 20.000 kn, te nagrada Grada Zagreba za tvrtke sa sjedištem na području Zagreba u iznosu od 25.000 kn plus besplatan program inkubacije u Tehnološkom parku Zagreb na godinu dana.

Veleposlanica Izraela u Hrvatskoj Zina Kalay Kleitman rekla je kako je njezina zemlja poznata po start-upovima, odnosno uspješnim mladim tvrtkama, a dvije takve tvrtke predstavit će se na konferenciji u Zagrebu.

Dobro obrazovanje je pretpostavka za razvoj start-upova, a u Izraelu 40 posto start - up zajednice čine ljudi s magisterijem ili doktoratom. U takve projekte se ulaže značajan novac, pa je lani uloženo čak 2,2 milijarde američkih dolara u 650 izraelskih start-upova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.