Hrvatski radio

Radio Sljeme

11:12 / 14.04.2014.

Autor: Irena Dizdarević

Zagreb dobio Centar sveučilišne uspješnosti

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Filozofskom fakultetu u ovim trenucima s radom svečano počinje Centar sveučilišne uspješnosti. Ovaj ZagrebačkI, jedan je od 25 centara, koji će otvoriti Regionalni ured za Srednju i Istočnu Europu Sveučilišne agencije za Frankofoniju.

Navedeni su centri i nače osmišljeni kao prostori obrazovanja i opremljeni su nastavnim resursima te suvremenom tehničkom opremom, kako bi doprinijeli modernizaciji nastavnih procesa, povećanju atraktivnosti sveučilišne frankofone ponude te jačanju vidljivosti regionalnih frankofonih aktivnosti.

Sveučilište u Zagrebu član je Sveučilišne agencije za Frankofoniju od 2007.god. A, Regionalni ured za Srednju i Istočnu Europu Sveučilišne agencije za Frankofoniju ove godine inače slavi 20 godina postojanja.

Otvaranju Centra nazočili su studenti, nastavnici i djelatnici Sveučilišta u Zagrebu, zatim predstavnici frankofonih veleposlanstava u  Hrvatskoj, predstavnici hrvatskih frankofonih ustanova i udruga te gosti iz regije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.