Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb Forum 2014

13.10.2014.

09:15

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naš Grad domaćin je druge međunarodne konferencije naziva - Zagreb Forum 2014 - Creative Cities & Europe. Riječ je o dvodnevnom stručnom skupu u suorganizaciji Grada, Razvojne agencije Zagreb i GFS Instituta, koji se održava u prostoru Muzeja suvremene umjetnosti.

Njegov je cilj - prijenos znanja i tehnologije na globalnoj razini te povezivanje Zagreba s inovativnim partnerima iz Europske unije.Potvrdio je to gostujući u našemu programu - direktor razvojne Agencije Zagreb Frane Šestić. Najavio je i osnivanje takozvanoga hrvatskoga čvora; "...hrvatski čvor je dakle jedan od 50 čvorova u svijetu...to je upravo način izrade strategije, promišljanje što u budućnosti želimo biti s onim resursima koje imamo sada na raspolaganju..." - pojasnio je Šestić.

Konferencija se ove godine održava pod krovnom temom „Poticanje razvoja gradova kroz pametne odluke, e-upravu i energetsku održivost“, a osam panel diskusija raspodijeljenih u dva dana održavanja bavit će se i aktualnim pitanjima poput novih načina financiranja projekata, socijalnog poduzetništva te reindustrijalizacije gradskih regija. U fokusu će biti primjer iznimno uspješnog i brzog razvoja regija Katalonija i Baskija, koje su postale sinonim za pametan i održiv regionalni razvoj unutar EU, ali i uspjeh Grada Preloga u Međimurskoj županiji.

Zagreb Forum će ugostiti ukupno 30 predavača i panelista, od koji desetak uglednih međunarodnih stručnjaka na svojim područjima, a očekuje se i veliki broj sudionika iz zemalja Europe i regije.

Program konferencije dostupan je na adresi www.zagrebforum.eu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.