Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb - "Place2go" poručili turisti

14.03.2014.

15:50

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Naš je grad u veljači doživio još jedan turistički bum! U odnosu na isti mjesec lani, zabilježen je porast u dolascima i noćenjima i to za čak 11 posto. Možemo zaključiti da Zagreb i dalje predstavlja "Place to go" - što je ujedno i naziv danas otvorenog međunarodnog sajma turizma.

11 posto u dolascima te 7 posto u noćenjima u plusu smo, u odnosu na veljaču 2013. Pohvalila se tim podacima Darja Juzbašić iz Turističke zajednice Grada Zagreba. Od ukupnog broja gostiju, 24.787 bili su stranci koji su ostvarili 47.529 noćenja što predstavlja porast od 11 posto u dolascima te 7 posto u noćenjima. Najviše dolazaka ostvarili su gosti iz Italije, a slijede ih gosti iz Njemačke, Srbije, Republike Koreje te BiH.

Domaćih gostiju bilo je 12 posto više, a ostvarili su čak 19 posto više noćenja.

U svrhu promocije Zagreba, Turistička si je zajednica osigurala i posebno mjesto na ovogodišnjem međunarodnom sajmu turizma nazova Place2go - koji je otvoren u Boćarskome domu. Projekt Turističke zajednice nosi naziv Kultura turizma. Riječ je o projektu koji je Turistička zajednica grada Zagreba pokrenula 2010. godine u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, a kojim se mlade nastoji uključiti u sudjelovanje u programima zaštite okoliša i životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice, što bi dugoročno trebalo ostaviti traga na zagrebačkom turizmu te gospodarskom razvoju grada Zagreba.

Štand Turističke zajednice Grada Zagreba obići možete za vrijeme trajanja sajma Place2go, od 14. -16. ožujka i to od 10.00. do 19.00. sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.