Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb u kolovozu premašio milijun noćenja

10.09.2014.

09:20

Autor: Mario Mihaljević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, naš grad je u kolovozu ove godine posjetilo 111 tisuća 405 posjetitelja koji su ostvarili 180 tisuća 947 noćenja, što u odnosu na isti mjesec 2013. godine predstavlja porast od 14% posto u dolascima te 21% u noćenjima. Najviše gostiju stiglo je iz Španjolske, Njemačke, Italije, Južne Koreje i Francuske.

Od siječnja do kolovoza u Zagrebu je boravilo ukupno 592 tisuće 308 gostiju, a ostvareno je milijun i 16 tisuća noćenja, što, također, predstavlja porast od 11 posto i u dolascima i u noćenjima. Bitno je istaknuti da je u 2014. godini već u kolovozu premašena brojka od milijun noćenja koja je prošle godine dosegnuta sredinom rujna. Prva tri mjesta po broju dolazaka zauzeli su gosti iz Južne Koreje, Njemačke i Italije, dok u noćenjima prednjače gosti iz Njemačke, Italije i SAD-a.

U Turističkoj zajednici grada Zagreba ističu da su  izuzetno  zadovoljni ovim odličnim rezultatima, koji iznova potvrđuju da je Zagreb postao nezaobilazno turističko odredište.  Nadaju se da će se takav pozitivan trend nastaviti i u nadolazećim mjesecima u kojima građane Zagreba i njegove posjetitelje očekuje pregršt zanimljivih događanja (Bundekfest, Festival svjetskoga kazališta,  Srednjovjekovni dani na Medvednici, izložba Joan Miró - Remek-djela iz fondacije Maeght).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.