Hrvatski radio

Radio Sljeme

Zagreb - ukinute redovite mjere obrane od poplava

13.02.2014.

09:09

Autor: Irena Dizdarević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U gradu Zagrebu vodostaj Save je opao. Razlog je to za obustavu redovnih mjera obrane od poplave. Vodni val otišao je nizvodno od Prevlake pa su redovne mjere obrane od poplave na snazi od Prevlake do Jasenovca.

Potvrdio je to za HRT voditelj Glavnog centra obrane od poplava Hrvatskih voda Zoran Đuroković. "...cijela dionica od Prevlake pa sve do Jasenovca i dalje se nalazi u stanju redovnih mjera obrane od polplava:::" - dodao je Đuroković. Voda se noćas počela povlačiti i s ceste oko jezera Jarun.

Dobra je vijest i da se voda povlači s poplavljenog velikogoričkog područja. Načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije Rudolf Vujević pozvao je Vladu i Hrvatske vode da ubrzaju gradnju nasipa na području Zagrebačke županije, jer su poplave sve češće.

Stožer upozorava stanovnike da postoji opasnost od onečišćenja bunara i lokalnih vodovoda te da vodu prije uporabe moraju prokuhati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.